Webwerf 2022 / Diensten

Diensten

In de kortst mogelijke samenvatting ontwikkelen we "online software op maat". Denk aan websites en apps, maar ook aan beheerapplicaties, PWA's, etc.

Websites (maatwerk)

We ontwikkelen onze websites voornamelijk met het WebHare platform als achterliggend CMS. Dit systeem heeft zich in de ruim 20 jaar dat het ondertussen bestaat bewezen op het vlak van stabiliteit, veiligheid en gebruiksgemak, bij grote én kleinere websites. Deze software leent zich ook uitstekend voor meerdere websites en/of applicaties die elkaars data kunnen gebruiken, bijvoorbeeld de combinatie van website + intranet + app, waarbij het nieuws uit dezelfde nieuwsbron komt.

Apps / Progressive Web Apps (PWA)

Een Progressive Web App (PWA) is een webapplicatie die beschikt over functionaliteiten die voorheen alleen waren weggelegd voor native desktop- of mobiele applicaties.

Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld dit artikel van Emerce over PWA's lezen.

Beheerapplicaties

We ontwikkelen online software en beheerapplicaties op maat, bijvoorbeeld CRM-applicaties of processenbeheer. Vaak is dit een onderdeel van een groter geheel met meerdere websites, apps en andere software.

Webshops

Zeker in de huidige tijd waarin we leven worden webshops steeds belangrijker. Een responsive webshop op maat kan daarom niet ontbreken in onze dienstenportefeuille.

API's / koppelingen

Regelmatig moeten gegevens uit externe systemen gehaald worden. In veel projecten is een koppeling met een extern systeem dan ook een onderdeel en hier hebben we ondertussen veel ervaring mee. Als het externe systeem een API heeft, kunnen wij er mee koppelen!

Samenwerkingen / deelopdrachten

We gaan regelmatig de samenwerking aan met andere developers of ontwikkelpartijen door ons te richten op een deel van het project.

Frontend

Frontend komt meestal neer op een bestaand ontwerp omzetten naar een website of app. Met onze ervaring zijn wij in staat om het design correct over te nemen en zelfs te verbeteren op UI/UX en animaties-vlak. We zijn geen designers maar helpen graag om het ontwerp waar mogelijk te verbeteren bij de vertaling naar code.

Het meest recente project hiervan is de nieuwe website van de Gemeente Hengelo. In dit geval hebben we het ontwerp omgezet naar een 'pakketje' van HTML, CSS en JavaScript volgens vooraf afgesproken specificaties zodat het nieuwe ontwerp eenvoudig aan het bestaande CMS gekoppeld kon worden.

Backend

Backend is over het algemeen zorgen dat de benodigde data beschikbaar komt voor 'de voorkant'. Dit kan een website of app zijn, maar ook webshops of zelfs online games. De gegevens kunnen op een gespecificeerde manier opgehaald en opgeslagen worden.

Marketing, design, SEO

We zijn overtuigd van "je moet doen waar je goed in bent" en werken dan ook graag samen met gespecialiseerde partners op het gebied van design, marketing, SEO, etc.

We werken samen of hebben samengewerkt met: